11 de juny del 2010

Sud-Àfrica o la Copa del món

Tant de bo pogués viatjar a Johannesburg, per confondre'm entre banderes i aficionats i prescindir dels partits de les seleccions nacionals... pel simple gust de viatjar i conèixer l'Àfrica.

El País dedicava el Babelia del 5 de juny a la literatura del país (Imaginario Africano) i Vicente Verdú, obrint la llauna de les vacances i citant el potencial d'Àfrica com a destí, deia que "ya no se conocen turistas o artistas, antropólogos o pintores, ecólogos o escritores, que no proclamen su extraordinaria atracción por esas tierras y, en no pocos casos, hayan cambiado sus confortables residencias europeas por un bienestar tanto más duro o simple externamente como altamente más sabroso en su interior".

Al meu imaginari, Àfrica és sinònim d'immensitat i extrems; suposo que l'exotisme conviu amb la precarietat, de la mateixa manera que la natura i les espècies espectaculars ho fan amb la normalitat i la rutina de les ciutats.

Mentro espero i acumulo pessetones per viatjar al país del qual tothom torna purificat, m'he de conformar amb un món de felpa, mascotes i colors, com els que es veuran al Mundial de Futbol de Sud-Àfrica.




Aquest matí plovia força i anava amb sandàlies, però m'he hagut d'aturar i fer-li una foto! Vaig descobrir aquesta botiga magnífica, l'Almacen Marabi, mentre preparava un Ho hem trobat per a Time Out. Des del carrer Flassaders criden l'atenció els colors i les formes dels ninots, però un cop dins de la botiga-taller, la vista i la imaginació es desborden. Comences a pensar en els nebots -ostres, si encara no en tinc!-, els cosins, els fills d'amics, la parella... tot per poder-te endur un o més d'aquests animalons (si no una titella, un peluix, una pilota tova o una agulla de pit). Almacen Marabi és un perill per als animalistes, els seguidors dels hand-made products i els bojos per la felpa.