13 de juny del 2008

"Todo vale con tal de conseguir a tu media naranja"

Això ho diu gairebé tot del programa que he descobert aquesta tarda a Tele-5. La cadena regentada pel "Cavaliere" Berlusconi va inaugurar dilluns 9 de juny Mujeres y hombres y viceversa. El programa presentat per Emma García és un producte exportat d'Itàlia que, a l'estil del clàssic "Su media naranja" i el mític Jesús Puente, troba parella a una trentena de persones al llarg de tres mesos. "Un nuevo camino a aquellas personas que anhelan vivir una historia de amor a través de un formato abierto, dotado de un carácter lúdico y divertido, que pondrá de manifiesto que la televisión puede convertirse es un método válido en la consecución de este fin".

Us explico el que he vist: García presenta a dos tronistes (avui els tocava als nois; als primers programes van ser les noies, les que sortien de pesca); després, un sèquit de prop de 12 noies baixen per unes escales i un cop al plató es presenten. El noi -o la noia- tria les 6 que més li agraden; les escollides es venen i ofereixen el millor de sí mateixes, perquè ell es dexideixi per 2, amb qui tindrà una primera cita (la presentadora, per facilitar-li la feina, li recorda que sortirà amb totes!). El públic crida el nom de la concursant que el tronista ha de triar. Els consellers del programa també diuen la seva. Així es crea l'ambient típic d'alguns programes de Tele-5 i Antena 3, idoni per fer bromes sexistes i tirar de clixés caducats: "bueno, ha quedado claro que no eres gay, ¿no?", "hoy quiero que me seduzcan ellas" o "me gusta porque es morena", "mi madre es la mejor, el cerebro de la casa y me quiere mucho.

Mujeres y hombres y viceversa (el títol ven per sí sol!) comença abans que els nens tornin a casa de l'escola; ara, però s'acaba el curs, i segur que més d'un sense activitats extraescolars o casal d'estiu posarà la tele i toparà amb aquest "programa d'entreteniment" per adults que busquen l'amor. Tot plegat, molt educatiu.